Ohita navigaatio

”Oman koulutuksen täydentäminen oli avartava kokemus” – Finavia tukee henkilöstönsä kouluttautumista

Artikkeli julkaistu
21.10.2024 klo 10:15
Palomestari nojaa tolppaan Helsinki-Vantaan paloasemalla.
Ihmisiä & Ilmailua
Lentoasemayhtiössä on laajasti erilaisia työtehtäviä, ja Finaviassa panostetaan henkilöstön urakehitykseen ja osaamisen kehittämiseen. Yksi tapa kehittää omaa osaamista on koulutuksen täydentäminen.

Finavialainen Jarkko Heikura työskentelee Helsinki-Vantaan pelastuspalvelussa palomestarina. Työtä tehdään neljässä vuorossa, joista yhtä Heikura johtaa.

”Käytännössä pidän huolta siitä, että lentoasemalla on aina määräysten mukainen pelastusvalmius. Lisäksi työhöni kuuluu erilaisia projekteja, hallinnollisia tehtäviä ja pelastusharjoitusten suunnittelua ja järjestämistä,” sanoo Heikura.

Kun Heikura päätti täydentää pelastaja-koulutustaan työnsä ohessa, hän sai Finavialta ja esihenkilöltään täyden tuen.

”Päätin suorittaa perehdyttäjän ohjaustaidot -koulutuksen osana oppisopimusta Careerian ammatillisessa oppilaitoksessa.”

Heikuralla oli aiempaa kokemusta oppisopimusyhteistyöstä, sillä hän opiskeli myös tekniikan erikoisammattitutkinnon Rastor-instituutissa ja valmistui sieltä vuonna 2017.

”Tutkinto suoritettiin työn ohessa puolessatoista vuodessa.”

Palomestarin työ vaatii hyvää fyysistä kuntoa, mikä vaikutti myös Heikuran päätökseen lisäkoulutuksesta.

”Yksi suurimmista syistä oli se, että mikäli loukkaantuisin tai sairastuisin niin, etten kykenisi työskentelemään pelastuspalvelun operatiivisessa työssä, löytäisin Finaviasta muita työmahdollisuuksia uralleni.”

Heikuran mukaan oppisopimuksen kautta kouluttautuminen oli avartava kokemus.

”Teki hyvää tutustua muihin lentoasemayhteisön työntekijöihin, ja oppia ja päivittää tietoani esimerkiksi esihenkilötyöstä. Koulutuksen aikana tutustuin muihin lentoaseman työntekijöihin, mikä helpottaa jatkossa yhteistyön tekemistä, kun ymmärtää laajemmin muiden yksiköiden työskentelystä ja heidän tavoitteistaan.”

Oppisopimusyhteistöiden lisäksi Finavia tukee henkilöstönsä kouluttautumista tarjoamalla jokaiselle työntekijälle 10 palkallista opintovapaapäivää.

Lue myös

Työkierto mahdollistaa uusia haasteita Finaviassa

Työssään viihtyvät finavialaiset varmistavat sujuvan lentoasemakokemuksen

Osallistava johtaminen vahvistaa yhdessä tekemistä Finaviassa