Hoppa över navigering

”Att komplettera den egna utbildningen var en ögonöppnare” – Finavia stöder sin personals utbildning

Article published
21.10.2024 kl 10:15
Palomestari nojaa tolppaan Helsinki-Vantaan paloasemalla.
Människor & Luftfart
Det finns många olika arbetsuppgifter på ett flygplatsbolag, och Finavia satsar på personalens karriär- och kompetensutveckling. Ett sätt att utveckla den egna kompetensen är att komplettera sin utbildning.

Finavias Jarkko Heikura arbetar som brandmästare på Helsingfors-Vanda räddningstjänst. Arbetet utförs i fyra skift, varav ett leds av Heikura.

"I praktiken ser jag till att flygplatsens räddningsberedskap alltid är föreskriftsenlig. Dessutom omfattar mitt arbete olika projekt, administrativa uppgifter samt planering och anordnande av räddningsövningar", säger Heikura.

När Heikura bestämde sig för att komplettera sin räddningsutbildning vid sidan av sitt arbete fick han fullt stöd av Finavia och sin chef.

”Jag bestämde mig för att genomföra en utbildning i inskolarens handledningsfärdigheter som en del av ett läroavtal vid yrkesläroverket Careeria.”

Heikura hade tidigare erfarenhet av läroavtalssamarbete, eftersom han även studerade teknik vid Rastor-institutet och tog specialyrkesexamen där 2017.

”Examen avlades vid sidan av arbetet på ett och ett halvt år.”

Brandmästarens arbete kräver god fysisk kondition, vilket också påverkade Heikuras beslut om tilläggsutbildning.

”En av de största orsakerna var att om jag skulle skada mig eller insjukna så att jag inte kunde arbeta i räddningstjänstens operativa arbete, skulle jag hitta andra arbetsmöjligheter för min karriär på Finavia.”

Enligt Heikura var utbildningen via läroavtal en ögonöppnare.

"Det var fint att få bekanta sig med andra flygplatsanställda samt lära mig och uppdatera mina kunskaper till exempel om chefsarbete. Under utbildningen lärde jag känna andra anställda på flygplatsen, vilket underlättar samarbetet i fortsättningen, eftersom jag nu har förståelse för arbetet i andra enheter och deras mål."

Utöver läroavtalssamarbete stöder Finavia sin personals utbildning genom att erbjuda varje arbetstagare tio betalda studieledighetsdagar.

Läs även

Arbetsrotation möjliggör nya utmaningar på Finavia

Finavias anställda trivs i sitt arbete och säkerställer en smidig flygplatsupplevelse

Inkluderande ledarskap stärker samarbetet på Finavia