Hoppa över navigering

Restaurang Bröner bjuder på smaker från Berlin på Helsingfors-Vanda flygplats

Article published
06.02.2025 kl 11:19
Bröner ravintola
Resa
Restaurangutbudet på Helsingfors-Vanda flygplats blev ännu mer mångsidigt när restaurang Bröner öppnade sina dörrar i ankomsthallen. Bröner har på några år expanderat från en popup-restaurang till en populär kedja med tre restauranger som nu även bjuder flygplatsbesökarna på autentisk Berlin döner.

"Vi är glada över att nu ha Bröners produkter tillgängliga för våra passagerare! Maten har blivit en meningsfull del av reseupplevelsen på flygplatsen, och vi utvecklar ständigt restaurangutbudet på Helsingfors-Vanda genom att följa trender och passagerarnas önskemål", berättar Nora Immonen, Finavias affärschef på Helsingfors-Vanda flygplats.

Bröners historia började med en popup-restaurang där Tony Brander och Tim Hirvonen testade att tillaga grillspett på hösten 2023. Den första Bröner-restaurangen öppnades i april 2024 på Vasagatan i Åshöjden i Helsingfors. Restaurangens namn kommer från orden ”Bros” och ”Döner”, dvs. Bröner.

Bröner serverar autentisk Berlin döner, som är den mest populära gatumaten i Berlin och hela Tyskland. Dönerns, eller mer bekant kebabens, ursprungliga rötter finns i Turkiet. Berlin döner innehåller inte bara kebabkött, utan även massor av färska grönsaker och olika såser.

Restaurang Bröner bjuder på döner i bröd som är lätt att ta med och kebabtallrikar (platter) som kan avnjutas på plats. Bröner erbjuder döner av finländskt nötkött, marinerade kycklingspett varje dag och ett alternativ baserat på växtprotein.

Det finns två smakvärldar: traditionell Berlin döner och Korean döner med såser och smaker från Korea. Inom en snar framtid planerar Bröner att lansera säsongsprodukter vars smakvärld ändras med ett par månaders mellanrum. Bland annat utlovas grekiska, mexikanska och marockanska smaker.

Bröner är en av sex restauranger i Food Hall-området som delar en gemensam foodcourt med trivsamma bordsgrupper i flygplatsens ankomsthall, på terminalens första våning. Food Hall bjuder på smaker från hela världen och betjänar både avgående och ankommande passagerare, flygplatsbesökare samt lunchgäster från närliggande företag.

Se alla restauranger, kaféer och barer på Helsingfors-Vanda här.

Läs mer:

Helsingfors-Vanda satsar på mat – de senaste årens utvecklingsarbete har nästan fördubblat antalet restauranger och diversifierat utbudet avsevärt